Reilun kuukauden kuluttua alkaa taas työssäoppimisjakso, joka kestää kuusi viikkoa. Alkaa olla siis jo korkea aika aloittaa työssäoppimispaikan metsästys. Varmasti yleisimpiä työssäoppimispaikkoja media-assistenttiopiskelijoille ovat mm. sanomalehdet, mainostoimistot, radiot ja valokuvaamot. Aina ei pääse "töihin" sinne, minne eniten haluaisi, koska monilla työpaikoilla ei ole esimerkiksi resursseja ottaa opiskelijaa työssäoppimaan.

 

Kun työssäoppimispaikka on löytynyt, ei ole varmaa, että se olisi viihtyisä. Muiden työntekijöiden kanssa, ei aina välttämättä tule toimeen, koska joidenkin työntekijöiden asenne opiskelijaa kohtaan saattaa olla negatiivinen. Kaikilla työntekijöillä ei välttämättä ole aikaa tai mielenkiintoa auttaa ja opastaa työssäoppijaa tarpeeksi. Jotkut saattavat jopa ajatella, että: "Ei tuo nyt kuitenkaan mitään osaa eikä minulla ole aikaa alkaa häntä neuvomaan. Menkööt vaikka tiskaamaan!".

 

Työssäoppimispaikalla kannattaa kuitenkin aina yrittää olla ahkera ja innokas oppimaan uutta. Sillä eihän sitä tiedä, vaikka jonakin päivänä työssäoppimispaikasta saisi itselleen vakituisen työn. Ja vaikkei niin kävisikään, hyvin hoidetusta työssäoppimisjaksosta saa hyvän työtodistuksen, josta on hyötyä myöhemmin haettaessa töihin johonkin muualle.