Opiskelijan vapaa-aika – no, kuten jokainen voikin arvata, ei sitä ole kovin paljoa. Koululaisista suurin osa istuu viisi päivää viikosta koulun penkillä ja huilaa viikonloppuna. Vai huilaako todella? Lähes jokaisen koulupäivän päätteeksi jokin koulutehtävä painaa mieltä kotonakin. Aina löytyy jotain tekemistä tai jonkun tehtävän parantamista. Kouluhommat askarruttavat mieltä koulussa ja koulun jälkeen.

 

Ainainen pohdiskelu ajaa joskus raivon partaalle. Siksi välillä on vain nollattava tilanne. Se, miten stressin voi purkaa, on taas jokaisen oma asia. Jotkut lähtevät hurvittelemaan baareihin, toiset harrastavat liikuntaa, ja moni vain oleilee rennosti kotosalla tai kavereiden kanssa. Itse toivon, että kun työelämässä alkaa ahertaa, töitä ei tarvitsisi aina tuoda kotiin. Tarkoitan siis sitä, että töiden jälkeen saisi kotona rentoutua ja jättää ne työhuolet sinne työpaikalle. En tiedä, onko se käytännössä missään työpaikassa mahdollista, sillä en ole koskaan työskennellyt yhtä kesää kauempaa…  Se hyvä puoli opiskelussa on, että vaikka monesti viikonloppuisin onkin koulutehtäviä, ei lauantaina ja sunnuntaina tarvitse mennä kouluun. Tehtävät saa tehdä rauhassa kotona.

 

On kiva päästä välillä irti arjesta ja vaihtaa vapaalle. Hassua vain on se, että viikosta viisi päivää viettää koulussa "viisaana" koulutehtävien parissa ja viikonloppuna tekee jotain muuta, jolloin ajatukset ovat aivan muualla kuin koulussa. Miten kahden päivän sisällä asiat voivatkin muuttua vaikka kuinka, ja sitä voi löytää itsensä ties mistä. Tämän jälkeen taas suunnataan viideksi päiväksi istumaan kuuntelemaan uutta ja sivistävää oppia. On erikoista, miten ihminen pystyy muuntautumaan erilaisten tilanteiden mukaan.



Kirjoittanut: Emmi