Millaista on opiskella media-assistentiksi? Mitä meidän tutkintoomme kuuluu?<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Ensimmäisenä vuotena opiskelimme kuvanmuokkausta Photoshopilla. Lisäksi kuvasimme oman kuvasarjan, opettelimme eri kuvauskulmia ja kuvakokoja, videokuvasimme lyhyt elokuvan, teimme animaation yms. Ensimmäisenä vuotena opiskelu oli helppoa ja leppoisaa.

 

Toinen vuosi toi mukanaan muun muassa nettisivujen suunnittelun ja toteutuksen, lehden taiton harjoittelua InDesignilla, lisää valokuvaamista, Directorin käytön harjoittelua sekä pakertamista Excel-matematiikan parissa.

 

Kolmantena vuotena onkin sitten edessä se suurin työ. Opinnäytetyö täytyisi saada valmiiksi monien muiden töiden lomassa. Pikkuhiljaa täytyisi myös alkaa miettimään, mitä tämän koulun jälkeen haluaisi tehdä. Haluaisiko opiskella lisää vai pitäisikö yrittää saada jostakin töitä?

 

Työelämään astuminen hieman jännittää, kun siitä ei ole kovinkaan paljoa kokemusta. Askarruttaa, onko varmasti valinnut oikean alan, tuleeko töissä viihtymään, ja osaako työpaikalla tehdä kaikki sinulle annetut tehtävät.

 

Toisaalta on hyvä, että media-assistenttikoulutuksessa opiskellaan vähän kaikista media-alaan liittyvistä osa-alueista, mutta se on kuitenkin vain pintaraapaisua jokaisesta osa-alueesta. Olisi hyödyllistä, että joihinkin osa-alueisiin perehdyttäisiin perusteellisemmin. Mutta siksi ehkä onkin olemassa jatkokoulutusmahdollisuuksia…